Quantcast
Channel: Yrjöperskeles-blog
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1930

AKATEEMINEN VÄESTÖNVAIHTAJA

$
0
0

Harvoin törmää niin kuutamolla olevaan ihmiseen kuin tässä postauksessa. Jaa kuka hän on? No hän on Helsingin yliopiston kestävän kehityksen professori Kristina Lindström. Jolla on visio. Ja minkäslainen se oikein on? No, uutinen kertoo:

Hufvudstadsbladet-lehdelle antamissaan erikoislaatuisissa kommenteissa Helsingin yliopiston kestävän kehityksen professori Kristina Lindström toivoo, ettei Suomessa syntyisi enempää lapsia ilmastosyistä. Professori Lindströmin visioiden mukaan suomalaiset korvattaisiin muiden kansallisuuksien ihmisillä, jotka vaeltaisivat Suomeen maailman ääristä.

– Jos ajattelee ilmastoa ja kestävyyttä, me Suomessa kulutamme hyvin paljon. Tästä näkökulmasta ei ole lainkaan huono asia, että meitä ei ole niin paljon, hän sanoo.

Sen sijaan, että Suomessa syntyisi enemmän lapsia, Lindström ehdottaa, että työvoimatarpeet ja väestönkasvu voidaan kattaa maahanmuutolla. Hän korostaa toimivan integraation merkitystä yksilöllisine suunnitelmineen, jotta voidaan välttää “resurssien hukkaamista”.

Ja tämä avautuminen herättää tiettyjä kysymyksiä.

Onko kyseisen naikkosen mielestä ihan oikeasti hyvä, että täällä tuhansia vuosia asunut kansa hävitetään ja korvataan joillain kehitysmaalaisilla? Ovatko kansat jotain teoreettista, jonka voi vaihtaa?

Kyseinen naikkonen perustelee visioitaan ilmastosyillä. Eikö hän tajua, että tänne – elatukselle, ei töihin – tulevat kehitysmaalaiset nostavat täällä sen paljon puhutun hiilijalanjälkensä monikymmenkertaiseksi? Tosin sekin tietysti olisi vain tilapäistä sillä jos Suomessa olisi vain kehitysmaalaisia niin koko maan talous ja infrastruktuuri romahtaisivat ja hiilijalanjälki alkaisi lähennellä nollaa.

Kyseinen naikkonen on suomenruotsalainen. Koskeeko hänen visionsa vain suomalaisia ja kuvitteleeko hän että ne kehitysmaalaiset pitäisivät suomenruotsalaisia minkäänlaisessa erityisasemassa?

Kuinka yleistä tällainen ajattelutapa on akateemisissa piireissä?

Ja mikä hitto on kestävän kehityksen professuuri? Mihin sitä oikeastaan tarvitaan? Jos se luo tuollaisia visioita?

Kiitos Huru-ukolle vinkistä.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1930

Trending Articles