1. Sana edelleen tekoa pahempi
Noin 107%:n kannatusta nauttiva presidenttimme Sauli Niinistö piti taas kertaalleen puhetta valtiopäivien avajaisissa ja puhui jälleen joistain määrittelemättömistä demoneista ts. vihapuheesta ja sitten pelkästä vihasta vaikka hotellin respassa ei oikein hahmotetakaan kuinka jonkin tunteen saa kitkettyä maailmasta kokonaan. Niinistö puhui niitä tavanomaisia eli:
- Ketju näyttää lähtevän vastakkainasettelusta asteittain nousevaan vihaan ja lopuksi inhimillisyyden katoamiseen. Näin aivan tavallisena pidetystä ihmisestä voi sukeutua ensin sanan ja sitten tekojen julmuri.
Kaunista retoriikkaa joka ei itsessään tarkoita mitään mutta voihan tästä esittää hieman mielipidettä. Eli se, mitä virallinen koneisto Niinistö mukaan lukien määrittelee vihapuheeksi on järjestelmän perusteltua arvostelua ja se kohdistuu haittamaahanmuuttoon. Haittamaahanmuuttoon jonka kustannukset suomalaisille ovat kohtuuttomat ja jonka vuoksi suomalaisia on tapettu, hakattu, ryöstetty ja raiskattu. Niitä tekojen julmureita on löytynyt jo yllin kyllin. Ne eivät vaan puhu suomea eikä niistä saisi puhua suomenkaan kielellä.
Eikö tällaista kehitystä saa arvostella? Onko se vain hyväksyttävä?
Nähtävästi se on vain hyväksyttävä ja Niinistökin näyttää olevan tutulla ja hyväksi havaitulla linjalla että suomalaisen sanoma sana – ilman väkivallantekoja – on tuomittavampi ilmiö kuin suomalaisiin kohdistettu aivan konkreettinen väkivalta. Niinistö lausui myös lauseen jonka saattaa tulkita hieman eri tavalla kuin hän ajatteli:
- Jos aiheettomat nimittelyt arkipäiväistyvät, niiden vaikutus laimenee. Torjunnan kohteena oleva ilmiökin saattaa arkipäiväistyä, tuntua tavanomaiselta
Eikö suomalaisiin kohdistunut tuontiväkivaltakin ole ilmiö, jota tulisi torjua? Mutta eikös se ole maassamme jo arkipäiväistynyt ja tunnu tavanomaiselta? Ainakin sen arvostelu haluttaisiin kieltää. Tuleeko se hyväksyä uutena normaalina?
Onko todellakin niin, että kansalaisen tulee täysin kyseenalaistamatta hyväksyä haittamaahanmuutto kaikkine seurauksineen? Onko niin, että jos hän ei hyväksy, niin hän automaattisesti velloo siinä Niinistön mainitsemassa vihassa?
Niinistö alkaa olla jo uransa loppupuolella mutta jos hän haluaisi että hänet muistettaisiin valtiomiehenä hän voisi seuraavassa puheessaan lausua sen, mitä hotellin respasta ollaan ennenkin peräänkuulutettu:
Vallitsevan järjestelmän sekä poliittisen ja virkakoneiston toiminnan perusteltu arvosteleminen ei ole vihapuhetta eikä muutakaan sananvääristelyä. Se on sallittua ja jopa suotavaa. Se on perusoikeus. Jos arvostelu kielletään, silloin kielletään myös oikeusvaltio.
Mutta Niinistö ei ole koskaan sanonut niin. Eikä hän tule koskaan sanomaan. Hän on osa järjestelmää, osaltaan vastuussa sen järkyttävistä virheistä eikä järjestelmä halua luopua vallastaan. Poliittiset noitavainot ovat vasta alkamassa.
2. Tota noin tasa-arvoa eli kuva-arvoitus
Tässä hiljattain tuli kirjoitettua Ylen kuningasajatuksesta että miesten huonoon oloon tarjottaisiin lääkkeeksi feminismiä ts. päänsärkyyn tarjotaan lääkkeeksi mojovaa iskua astalolla. No, Helsingin sanomat näyttää olevan kovasti samoilla linjoilla. Katsokaapa tätä kuvaa tarkkaan. Mitähän siitä mahtaa puuttua?
3. Vihreä hahmotushärö
Jos ihminen ajattelee että poltanpa piruuttaan taloni koska se on niin ikävän värinen ja siinä bensaa nurkkiin löröttäessään hän vielä uskoo vakaasti että kyllä siihen huomenna ilmestyy itsestään uusi talo niin häntä pidettäisiin syystäkin hieman sekopäisenä. Jos samanlaista ajattelua taas harrastaa valtion tasolla on puolestaan arvostettu poliitikko:
Hiilineutraali hyvinvointivaltio? Hyvinvointivaltiosta puhuminen on Suomessa jo muutenkin ollut pitkään lähinnä huono vitsi ja jos vihreä valta todellakin jatkuisi vuoteen 2035 niin Suomesta voisi käyttää termiä ”nippa nappa eloonjäämisvaltio”. Mutta tuo Emma Karin twiitti kuvaa hyvin että utopistia ei reaalimaailma millään tavoin häiritse. Mutta me muut joudumme valitettavasti elämään siinä reaalimaailmassa jota utopistit ovat päässeet muokkaamaan. Ja jotka vääntävät käytäntöä teorian mukaiseksi ainakin vuoteen 2023.