Korkeasti kunnioitettu sisäministerimme Maria Ohisalo on avautunut jälleen kerran ja todennut että muutenkin resurssipulasta kärsivässä poliisissamme pitäisi olla enemmän… niin, mitähän… hei saiskos tähän väliin fillin…
…no niin, tietysti vähemmistöjen edustajia ja framille nousee nimenomaan islamilaiset sillä Ohisalon mukaan ”sisäministeriön poliisiosasto selvittää parhaillaan sitä, miten muslimihuivin voisi yhdistää poliisin virka-asuun”. Ohisalo perustelee vielä:
Olisi tärkeää, että poliisissa olisi enemmän ymmärrystä eri kulttuureista tänne tulevista ihmisistä, koska se auttaisi luomaan luottamuksellista suhdetta viranomaisen ja kansalaisten välille.
Lienee varsin selvää että Ohisalo ei tarkoita tässä kansalaisilla kantasuomalaisia mutta hänen mielenkiintonsa ja missionsa ei siihen – hänetkin elättävään porukkaan – ole ennenkään kohdistunut. Ulkomaalaisten ja nimenomaan kehitysmaalaisten absoluuttinen lukumäärä ja sen lisääminen kiinnostaa häntä enemmän. Tällä hetkellähän on tilanne, että poliisin univormussa ei saa olla minkäänlaisia uskonnollisia tunnuksia. Nyt tätä – hyvin perusteltua – tilaa ollaan muuttamassa nimenomaan islamilaisten takia. Ohisalo on huivi-intonsa lisäksi huolestunut poliisiin kohdistetusta arvostelusta:
Sisäministeri kuitenkin kertoo olevansa huolissaan siitä, että perussuomalaisen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja muut perussuomalaiset ovat kyseenalaistaneet poliisin puolueettomuuden erityisesti niin sanottujen vihapuherikosten tutkimisessa.
– Puhe poliittisesta poliisista on keino rapauttaa tämän yhteiskunnan tunnustettuja ja luotettavia instituutioita. Siihenhän tietyt liikkeet pyrkivät: hajottamaan ja sitä kautta hallitsemaan, ja se on huolestuttava suuntaus.
Mitenkähän on? Kumpi rapauttaa luottamusta poliisiin enemmän?
a) Se, että poliittinen johto pakottaa poliisin toimimaan poliittisena poliisina ja osa sen johtohenkilöistä toimii sosiaalisessa mediassa avoimen poliittisesti?
vaiko:
b) Että kyseistä asiantilaa arvostellaan?
Muistutettakoon vielä että noissa islamilaisissa maissa naisten päänsä ympärillä olevat rätit ovat sorron, ja nimenomaan maskuliinisen sorron symboli. Suomalaisten suvaitsevais-tiedostavien ihmisten mielestä ne ovat kehityksen, edistyksen ja tasa-arvon symboli joka pitäisi saada poliisiinkin. Sehän ei ole sinänsä vaarallista jos ihminen puhuu levottomia. Mutta kun korkeassa päättävässä asemassa oleva henkilö haluaa koko kansan elävän levottomien puheittensa mukaisesti niin se on pelottavaa.
Odottakaapas ensi vuotta kun Ohisalo pääsee nimittämään sisäministeriön johtotason värisuoran missionsa mukaisesti.